...MUSIC...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

...MUSIC...

Forum o muzici
 
HomeGalleryТражиРегиструј сеПриступи

 

 Biografija

Go down 
АуторПорука
Rockin'_Lady93
redovniji clan
redovniji clan
Rockin'_Lady93

Број порука : 60
Age : 27
Локација : Novi Sad
Registration date : 15.08.2008

Biografija Empty
ПорукаНаслов: Biografija   Biografija Icon_minitimeFri Aug 15, 2008 3:22 pm

ХИМ је настао у Хелсинкију, у Финској 1991. године. Оформили су га Виле Вало (Ville Valo) и његов најбољи друг Мико Пананен, познатији као Миге. Бенд се у почетку звао „Његово паклено височанство“ (His Infernal Majesty), што је касније скраћено иницијалима. Бенд и музика Хима немају никакве везе са сатанизмом, а њихов првобитни назив могао би се схватити као иницијација на метал музику, која је често погрешно схватана као сатанистичка, и која је у почетку њиховог стварања заиста била хеви метал. Њихов први демо албум, са шест песама, под називом „666 начина да волиш: увод“ (666 ways to love: prologue) излази 1996. године, а на омоту је фотографија Вилеове мајке Аните. Песма са тог албума, која је привукла велику пажњу јесте обрада хита Криса Аисака (Chris Isaac) Викид Гејм (Wicked Game). Годину дана касније излази први студијски албум „Највеће љубавне песме број 666“ (Greatest Lovesongs Vol. 666), на којем се налазе две песме са демо албума у другачијим аранжманима, као и обрада песме „Не бој се смрти“ (Don’t Fear The Reaper). Доживљавају велике успехе у скандинавским земљама, али тек други албум „Жилет романса“ (Razorblade Romance) који излази 1999. године, са хитом „Придружи ми се у смрти“ (Join Me In Death) доноси им европску славу. Песма је искоришћена као сингл за научно фантастични филм „Тринаести спрат“ (The 13th Floor), а врхове топ листа досегла је 2000. године. Такав фантастичан и импозантан успех ниједна каснија песма није доживела. У Сједињеним Америчким Државама ХИМ је исти албум објавио под именом ХЕР, јер је постојао њујоршки бенд ХИМ, који је имао ауторска права над тим именом. Касније је Хим откупио иста.

2001. године гитариста бенда Мико Линдстром започиње сопствени пројекат под именом Данијел Лионеј, при чему му моралну подршку дају Виле и Миге. ХИМ објављује албум „Дубоке сенке и блистави најбољи тренуци“ (Deep Shadows And Brilliant Highlights). Многе песме су постале хит, али ниједна није поновила славу са претходног албума. 2003. године објављују албум „Лав Метал“ (Love Metal), којим праве продор на америчко тржиште, потпомогнути од стране Виловог великог пријатеља Бема Марџере.

Издваја се песма „Сахрана срца“ (The Funeral of Hearts), чији рефрен садржи цитате стихова чувеног „Цвећа зла“ француског песника симболизма Шарла Бодлера. 2004. године излази колекција хитова под називом „И љубав је рекла не“ (And Love Said No), на којој се налази и обрада песме Џонија Кеша „Усамљеник“ (Solitary Man). Исте године излази и први ДВД који садржи концертне снимке са турнеја, видео спотове, слике бенда и интервјуе. 2005. године објавили су албим „Тамна светлост“ (Dark Light), који је њихов досадашњи најозбиљнији пројекат, судећи по томе да је сниман у Америци, а да је продуцент Тим Палмер, који је продуцирао и албуме бенда U2. Као хитови су се издвојиле песме „Крила лептира“ (Wings of a Butterfly) и „Убијање самоће“ (Killing Loneliness). Као бонус песма на албуму се нашла верзија песме „Отровно срце“ (Poison Heart) са једног од концерата, у оригиналу извођена од стране чувеног панк бенда Рамонс. ХИМ продорно осваја америчко тржиште, што и јесте био један од Вилових циљева. ХИМ има веома добру сарадњу са финским метал бендом 69 очију (69 eyes), са којима је Виле Вало снимио неколицину песама. Пројекат са Апокалиптиком и Лауријем из Расмуса био је веома запажен и успешан, а најављена је дует песма са британским метал бендом Кредл Оф Филт. Виле Вало музику бенда објашњава као лав метал, дефинише овај нови правац као метал инспирисан љубављу. ХИМ ове године наступа у Новом Саду на фестивалу Егзит, те ће на најпримернији начин показати оно што представља и доказати вредности које су ове момке довеле до светске славе и поштовања.

Септембра 2007. године ХИМ је објавио нови албум под називом „Венерино проклетство“ (Venus Doom). Наиме, звук њихове музике постао је чвршћи и јачи него икада пре, те звучи више као хеви метал (heavy metal) и тешко се може поредити са звуком са претходног албума „Тамна светлост“ (Dark Light). Први сингл који је изашао са овог албума је „Пољубац зоре“ (Kiss od Dawn) који је постао главна ствар извођења на наступима уживо, поред песама „Под за убијање страсти“ (Passion's Killing Floor) i „Стаза мртвих љубавника“ (Dead Lovers Lane). Песма „Под за убијање страсти“ појавњује се и у филму „Трансформерси“ (Transformers). Следећи сингл албума „Венерино проклетство“ који је изашао је „Крвари добро“ (Bleed Well), рок песма у чијем се споту појављују неки од фанова заједно са њима на сцени.

„Digital Versatile Doom", први званични ДВД/ЦД уживо за кога је планирано премијерно објављивање 1.4.2008., померено је за 29.4.2008. Овај ДВД/ЦД карактерише уживо извођење у „The Orpheum Theater in Los Angeles“ (Orpheum позориште у Лос Анђелесу). Такође карактерисано на ДВД-ју, победник на такмичењу ХИМ-ових највећих фанова одлази у Сијетл (Seattle) да упозна бенд.

Виле Вало снимио је дует са Пољском глумицом Наталијом Авелон (Natalia Avelon) за филм „Das Wilde Leben“ / „The Wild Life“ (Дивњи живот). Песма под називом „Летње вино“ (Summer Wine), у оригиналу извођена од Ненси Синатре (Nency Sinatra) и Лија Хезлевуда (Lee Hazlewood), изашла је као сингл у јануару 2007. године, постала велики хит и освојила висока места на топ листама у Немачкој.


Хартаграм
Хартаграм (Heartagram) је лого који је нацртао Виле Вало, певач, за свој бенд ХИМ, након што је напунио 20 година. Хартаграм представља комбинацију пентаграма и срца (љубав и мржња). Лого је, по речима Вилеа, отелотворење саме музике бенда, такозвани „љубавни метал“. Занимљиво је то да је права на употребу логотипа добио чувени Бам Маргера (МТВ „Jackass“), иначе велики Вилеов пријатељ и једина особа, поред бенда ХИМ, која може да га користи у комерцијалне сврхе. Бам га користи као бренд у производњи опреме за скејтере па је због тога, по речима Вилеа, бенд постао познатији по њиховом логоу него по музици.


Жанр
О ХИМ-овом жанру дискутовано је у више кругова: њихов музички стил обично је сматран као лав метал (love metal) од стране Виле Валоа и њихових фанова. Музички, бенд има утицај од стране хард рока (hard rock), готик рока (gothic rock) и раног хеви метала (heavy metal). Виле Вало изјавио је да је ХИМ започео као трибут групе Блек Сабат (Black Sabbath) и такође, да је уморан од питања новинара који је у ствари жанр њиховое музике. На то питање, одговорио је да је створио нови жанр под називом „лав метал“ (такође и име њиховог албума из 2003. године). Критике, тачне или не, учестало тумаче њихов жанр као алтернативни рок, готик метал или готик рок. Међутим, њихов музички стил и даље варира између албума и песама.


Постава бенда
Виле Хермани Вало (Ville Valo) – вокал, текстови, музика
Јани Јоханес Пуртинен (Burton) – клавијатуре
Мика Кристиан Карпинен (Gas)– бубњеви
Мико Вилјами Линдстром (Linde, Lily Lazer)– гитара
Мико Хенрик Јулиус Пананен (Mizze, Mige Amour)– бас

Дискографија

-Witches And Other Night Fears (1992)
Black Candles
(Don't Fear) The Reaper
The Heartless
Warlock Moon

-This is Only the Beginning (1995)
Disc 1

Serpent Ride
Borellus
The Heartless
Disc 2

Stigmata Diaboli
Wicked Game (Chris Isaak cover)
The Phantom Gate

-666 Ways To Love: Prologue (1996)
Dark Secret Love
Stigmata Diaboli
The Heartless
Wicked Game

-Greatest Lovesongs Vol.666 (1997)
Your Sweet Six Six Six
Wicked Game
The Heartless
Our Diabolical Rapture
It’s All Tears
When Love And Death Embrace
The Beginning Of The End
Don’t Fear The Reaper
For You
Instrumental 666

-Razorblade Romance (1999)
I love You (Prelude To Tragedy)
Poison Girl
Join Me In Death
Right Here In My Arms
Gone With The Sin
Razorblade Kiss
Bury Me Deep Inside Your Heart
Heaven Tonight
Death Is In Love With Us
Resurrection
One Last Time
Sigillum Diaboli
The 9th Circle

-Deep Shadows and Brilliant Highlights (2001)
Salt In Our Wounds
Heartache Every Moment
Lose You Tonight
In Joy And Sorrow
Pretending
Close To The Flame
You Are The One
Please Don’t Let It Go
Beautiful
In Love And Lonely
Don’t Close Your Heart
Love You Like I Do

-Love Metal (2003)
Buried Alive By Love
The Funeral Of Hearts
Beyond Redemption
Sweet Pandemonium
Soul On Fire
The Sacrament
This Fortress Of Tears
Circle Of Fear
Endless Dark
The Path
Love’s Requiem

-And Love Said No: The Greatest Hits 1997-2004 (2004)
And Love Said No
Join Me
Buried Alive By Love
Heartache Every Moment
Solitary Man
Right Here In My Arms
The Funeral Of Hearts
In Joy And Sorrow
Your Sweet 666
Gone With The Sin
Wicked Game
The Sacrament
Close To The Flame
Poison Girl
Pretending
When Love And Death Embrace

-Dark Light (2005)
Vampire Heart
Wings Of A Butterfly
Under The Rose
Killing loneliness
Dark Light
Behind The Crimson Door
The Face Of God
Drunk On Shadows
Play Dead
In the Nightside Of Eden
Venus (In Our Blood)
The Cage
Poison Heart

-Uneasy Listening Vol.1 (2006)
The Sacrament - (Disrhythm remix)
The Funeral Of Hearts - (Acoustic Version)
Join Me In Death - (Strongroom mix, previously unreleased)
Close To The Flame -(previously unreleased, Rappula Tapes)
In Joy And Sorrow - (String Version)
It's All Tears - (live, Unplugged Radio Version)
When Love And Death Embrace - (AORM Edit)
Buried Alive By Love - (Deliverance Version)
Gone With The Sin - (O.D. Version)
Salt In Our Wounds - (Thulsa Doom Version)
Please Don't Let It Go - (Acoustic Version)
One Last Time - (Rockfield Madness mix, previously unreleased)
For You - (live, Unplugged Radio Version)
The Path - (previously unreleased, P.S. Version)
Lose You Tonight - (previously unreleased, Thulsa Doom Extended Version)

-Uneasy Listening Vol.2 (2007)
Buried Alive By Love - (616 Version)
Randezvous With Anus - (El President Version)
Sigillum Diaboli - (Studio Live Evil)
I Love You (Prelude To Tragedy) - (White House Version)
The Beginning Of The End - (Sad Damn Version)
Again - (Hollovlad Tapes)
Wicked Game - (Live In Turku)
Soul On Fire -(Erich Zann's Supernatural remix)
Beautifull - (Hollovlad Tapes)
Endless Dark - (616 Version)
Hand Of Doom - (Live In Turku)
Right Here In My Arms - (Live In Turku)
Sailin' On - (Live In Turku)
Pretending - (Cosmic Pope Jam Version)

-Venus Doom (2007)
Venus Doom
Love In Cold Blood
Passions Killing Floor
The Kiss Of Dawn
Sleapwalking Past Hope
Dead Lovers Lane
Song Or Suicide
Bleed Well
Cyanide Sun

-Digital Versatile Doom: Live At Orpheum Theatre 13 A.H. Track Listening (2008)
Passion's Killing Floor
Rip Out The Wings Of A Butterfly
Babl
Wicked Game
The Kiss Of Dawn
Vampire heart
Poison Girl
Dead Lovers Lane
Join Me In Death
It's All Tears
Sleepwalking Past Hope
Killing Lonliness
Soul On Fire
Sweet 666
Bleed Well
Right Here In My Arms
The Funeral Of Hearts
Назад на врх Go down
Chris
redovan clan
redovan clan
Chris

Број порука : 49
Age : 27
Локација : Vlakca,Kragujevac,Srbija
Registration date : 15.08.2008

Biografija Empty
ПорукаНаслов: Re: Biografija   Biografija Icon_minitimeSat Aug 16, 2008 11:59 am

e ja ih wolim.Wolim da ih slusam i Ville je moj uzor.Jer on pewa o stwarima o kojima ja pisem u swojim pesmama,tako da kad napisem neku pesmu,zamislim kako bi je on otpewao.I moja pesma uwek ispadne sawrsena.
Назад на врх Go down
http://www.we-all-rock.forumakers.com
MusicFreak
clan
clan
MusicFreak

Број порука : 29
Локација : Lonely place
Registration date : 15.08.2008

Biografija Empty
ПорукаНаслов: Re: Biografija   Biografija Icon_minitimeSun Aug 17, 2008 10:45 am

HIM je moj No.1 narawno...Ville ima diwan glas i textowi su mu strawa...kao i muzika logichno...ma obozhawam ih
Назад на врх Go down
angel_of_death
Admin
angel_of_death

Број порука : 62
Age : 25
Локација : Haunted Castle
Registration date : 15.08.2008

Biografija Empty
ПорукаНаслов: Re: Biografija   Biografija Icon_minitimeSun Aug 17, 2008 10:46 am

jedan od omiljenih bendova...
Назад на врх Go down
https://music.forumsc.net
Rockin'_Lady93
redovniji clan
redovniji clan
Rockin'_Lady93

Број порука : 60
Age : 27
Локација : Novi Sad
Registration date : 15.08.2008

Biografija Empty
ПорукаНаслов: Re: Biografija   Biografija Icon_minitimeSun Aug 17, 2008 4:37 pm

Moj omiljeni bend... Shta dalje reci I love you
Назад на врх Go down
Sponsored content
Biografija Empty
ПорукаНаслов: Re: Biografija   Biografija Icon_minitime

Назад на врх Go down
 
Biografija
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
...MUSIC... :: ...MUSIC... :: Classic rock :: HIM-
Скочи на: